>Zeeuwse boerderij in Madurodam

>Op donderdag 26 november om 11.00 uur krijgt Madurodam er een Zeeuwse boerderij bij. Karla Peijs, Commissaris van de Koningin van Zeeland, en Friso Wesseling, de 17-jarige burgemeester van Madurodam, onthullen dan een miniatuurversie van de Arendshoeve uit ’s-Heer Arendskerke. De hoeve krijgt een plaats in de polder van Madurodam, naast de eendenkooi en de vuurtoren van Ameland en nabij enkele typisch Nederlandse boerderijen.
De boerderij de Arendshoeve ligt in de Sint-Pieterspolder op Zuid-Beveland. Deze polder is als eerste drooggelegd in 1390. De boerderij zelf heeft een lange geschiedenis. De bakkeet (met bakoven) dateert van vóór 1600; de boerderij zelf van rond 1610. De karakteristieke Zeeuwse schuur is van latere datum, omdat die door brand is verwoest in 1870. Het rieten schuurdak heeft een zeer zeldzame versiering in de vorm van witgeverfde houten versieringslijsten met kantmotief.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.