>33% wintersport boekt last minute

>Uit een gezamenlijk onderzoek van Bizztravel.nl en Sneeuwhoogte.nl blijkt dat 33% van de Nederlandse wintersporters nog een wintersportvakantie gaat boeken. De traditionele groep wintersporters die 1 keer per seizoen op wintersport gaat en die dit ruim van tevoren boekt, is volgens het onderzoek geslonken naar 45%. 
“Dit onderzoek onderstreept dat de tijd voorbij is dat Nederlanders hun wintersport massaal al in augustus in het reisbureau boeken. Mensen doen dit steeds vaker via internet en kort voor vertrek”, aldus Jacco Tas, commercieel directeur bij Bizztravel. De markt toont nog een min ten opzichte van vorig jaar, maar Tas is juist optimistisch: “Tegen de trend in hebben wij in het voorseizoen méér wintersportreizen verkocht en de cijfers tonen dat er nog een boekingsgolf aan komt.” 
Het onderzoek is als online poll uitgevoerd onder het bezoekerspubliek van de zustersites Sneeuwhoogte.nl en Sneeuwverwachting.nl. Het onderzoek startte op 26 november 2009 en duurde 36 uur. In deze korte tijd gaven 1827 mensen hun stem af. Beide sites bereiken volgens eigen zeggen de hele Nederlandse wintersportmarkt, zodat de poll volgens de organisatoren een representatief beeld geeft van wintersporters in Nederland. 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.