>Dode Zee als nieuw wereldwonder

>Twee jaar nadat de roze stad Petra in Jordanië werd verkozen als één van de nieuwe 7 wereldwonderen, is de Dode Zee één van de finalisten in de verkiezing van de 7 nieuwe natuurwereldwonderen. Als deze zoutste en meest laag gelegen zee op aarde in 2011 tot de zeven winnaars wordt verkozen, heeft Jordanië de eer over twee nieuwe wereldwonderen te beschikken.
De officiële commissie van de “New7Wonders of Nature” campagne maakte bekend dat de Dode Zee uit meer dan 440 andere deelnemers uit totaal 220 landen is verkozen als finalist. De Grand Canyon, de Great Barrier Reef, de Malediven en de Vesuvius vulkaan in Italië zijn slechts een aantal van de andere, beeldschone genomineerden. De uitslag zal in 2011 na een wereldwijde verkiezing onder de bevolking worden bekend gemaakt. Tijdens de verkiezing van de nieuwe wereldwonderen in 2007 gaven circa 100 miljoen keizers hun stem.

De Dode Zee kan een wereldwonder genoemd worden, al was het alleen al vanwege de ligging. Met 420 meter beneden zeeniveau is het namelijk het laagste punt op aarde. Daarnaast staat de Dode Zee al sinds mensenheugenis bekend om haar geneeskrachtige werking. De zwarte modder is namelijk rijk aan mineralen en zouten waardoor het zowel op cosmetisch als medisch niveau helende krachten heeft. Niet voor niets staan hier de mooiste wellness hotels van het Midden Oosten. Jaarlijks komen vele spa-liefhebbers en huidpatiënten van over de hele wereld naar het mooie Jordanië voor een geneeskrachtig verblijf aan de Dode Zee.
Door de lage ligging wordt het zonlicht bij de Dode Zee gefilterd en is het bijna onmogelijk te verbranden.
De lucht hier bevat 8% meer zuurstof dan elke andere plek op aarde.Volgens de overlevering liggen op de bodem van de Dode Zee de verdoemde Bijbelse steden Sodom en Gomorra.De zee dankt haar naam aan het feit dat er geen vissen of andere dieren in kunnen leven. Tenslotte is de Dode Zee zo zout, dat je er met gemak op kunt blijven drijven. www.visitjordan.com | www.new7wonders.org

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.