>Expositie van ‘Toffe Treinen’

>

>Expositie van 'Toffe Treinen' 12

Toffe Treinen is de titel van een expositie ter gelegenheid van 25 jaar ModelSpoorClub Deventer, die van 19 december 2009 t/m 31 oktober 2010 in die plaats te zien is. Met drie bijzondere spoorbanen presenteert de jubilerende ModelSpoorClub Deventer zich in het Speelgoedmuseum Deventer. Er zijn modeltreinen rijdend in een Schots en Hollands landschap. Verder is er een groot rangeerterrein, waarbij je in de kerstvakantie en op woensdagmiddag zelf de treinen mag rangeren.
Een modeltrein suist door een Schots landschap van één vierkante meter en is van alle kanten te bekijken. Twee en half jaar lang is hier hard aan gewerkt. Alles is zelfgemaakt van het landschap tot de rails en treintjes. In een Hollands landschap rijden miniatuurtreintjes op een mini spoorbaantraject van Märklin. Dit is het smalste spoor waarop de kleinste modeltreinen rijden. Stoere rangeerlocomotieven stellen op een groot rangeerterrein diverse treinen samen. Het is een lust voor het oog om de treinen heen en weer te zien rijden om de juiste wagons achter de locomotief te krijgen.
Speelgoedmuseum Deventer, Brink 47 te Deventer, tel 0570-69 37 86 / 83, www.deventermusea.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.