>Goedkoper vliegen ok, staan niet

>Goedkoper vliegen door een stastoel te reserveren kan op weinig bijval rekenen. Driekwart (76%) van de Nederlanders geeft aan hoe dan ook een zitplaats te willen tijdens een vliegreis. Vooral inwoners uit Flevoland (94%) en mensen die een volledig verzorgde pakketreis boeken (80%) hechten veel waarde aan een zitplaats. Zo blijkt uit de resultaten van het Nationaal Vliegreis Onderzoek* 2009 dat vliegticketaanbieder vliegwinkel.nl jaarlijks laat uitvoeren.
In het kader van actuele trends en ontwikkelingen werd in het uitgebreide onderzoek naar de mening van de Nederlander over stastoelen gevraagd. Dit vanwege het voornemen van prijsvechter Ryanair om haar vliegtuigen de komende drie jaar te voorzien van ‘verticale stoelen’ die zeker 50 procent goedkoper zijn dan gewone stoelen. Volgens Wim Butte, directeur van vliegwinkel.nl, lopen low-cost airlines voorop in het rekenen van extra toeslagen voor zaken die voorheen bij de prijs van een vliegticket waren inbegrepen.
“Het begon met het afschaffen van een gratis maaltijd en drankjes, maar inmiddels zijn ook het inchecken aan de balie en het meenemen van een koffer niet langer gratis. Vliegtickets van low-cost airlines worden meer en meer een kaal vervoersbewijs.” www.vliegwinkel.nl/vliegreisonderzoek.html/.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.