>Kerstfeest op het Loo

>Vanaf 15 december aanstaande is in Paleis Het Loo traditiegetrouw de sfeervolle presentatie “Kerst op Het Loo” te zien. Met feestelijk gedekte tafels, kerstbomen, festoenen en guirlandes geeft het museum in de periode rond Kerstmis bezoekers een indruk van 300 jaar kerstfeest bij de Oranjes.
Buiten op het voorplein kondigt een grote feestelijk verlichte kerstboom aan wat in het paleis is te zien. De kersttafels zijn op authentieke wijze gedekt, met prachtig damast, glinsterend kristal, ragfijn suikerwerk en geconfijte vruchten.Door het gehele paleis heen zijn kerstbomen in verschillende stijlen opgesteld. Zo is de ‘Victoriaanse’ kerstboom in de kamer van koning Willem II voorzien van een dikke laag watten, om een ‘witte kerst’ te suggereren, en hangt de boom van prins Hendrik naar Scandinavisch gebruik vol met natuurlijke materialen als vruchten, strofiguren en zandkoekjes. De zilveren kerstballen en slingers van koningin Wilhelmina zijn nog altijd bewaard gebleven en sieren een kleine dennenboom, in een formaat dat zij zelf kon optuigen. Daarnaast zijn de paleisvertrekken versierd met guirlandes, dennengroen en vele geurende planten, afkomstig uit de kassen en Oranjerie van Paleis Het Loo.
Speciaal ter gelegenheid van de herdenking van het 100-ste geboortejaar van koningin Juliana in 2009, worden tafels gedekt als tijdens een staatsdiner op Paleis op de Dam en een kerstdiner op Paleis Soestdijk in Juliana’s tijd.Tijdens beide kerstdagen worden vele belangstellenden verwacht. Rolstoelgebruikers wordt geadviseerd Paleis Het Loo in de ochtenduren te bezoeken.
Geopend dinsdag t/m zondag en op beide kerstdagen van 10.00-17.00 uur. Gesloten ‘s maandags en Nieuwjaarsdag. Entree € 10,00 p.p., 13 t/m 17 jr. € 3,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar en houders Museumkaart gratis entree. www.paleishetloo.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.