>Lekker eten in Tirol

>Zoals alle Italianen nemen de Zuid-Tirolers hun eten heel serieus. Na een inspannende dag op de piste, kun je genieten van de overheerlijke gourmet keuken met de beste Italiaanse, Zuid-Tiroolse en Ladinische smaken van de regio. Of je nu zin hebt in verse visgerechten, apfelstrudel of zelfgemaakte grappa, de gourmet berghutten in Zuid-Tirol/Südtirol hebben voor ieder wat wils.  Een skitocht door de adembenemende winterse berglandschappen van Zuid-Tirol maakt hongerig. Vandaar dat de berghutten in deze regio hun gasten uitstekende eigengemaakte gerechten voorschotelen. Begin met een heerlijke bloemensalade van Chef kok Franz Mulser van Gostner Schwaige op de Alpe di Suisi/Seiseralm Alpine, verzamel de beste vis van Zuid-Tirol op de Rifugio Comici op de hellingen bij Val Gardena/Gröden en eindig met de beste grappa van de hellingen van Jimmy hut op de Sella Ronda bij Alta Badia.
In deze regio is de hoogste concentratie van Michelin sterren restaurants in Italië te vinden: 18 sterren verdeeld over 16 restaurants in een gebied van slechts 7400 km2. Dit seizoen werken locale berghutten en de sterrenchefs van deze restaurants samen
Lokale berghutten hebben dit seizoen extra lokale gerechten op de kaart. Deze gerechten zijn door de sterrenchefs en de koks van de berghutten gecreëerd om mee te dingen in de jaarlijkse Chef’s Cup in Alta Badia. Gasten kunnen tot half januari stemmen op hun favoriete gerecht en berghut.
www.suedtirol.info

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.