>Overnachten in authentieke berghut

>Het Oostenrijkse Almliesl heeft afgelopen winter een groei genoteerd van 19% in het aantal Nederlandse boekingen van groepsaccommodaties. De aanbieder van duurzame berghutten in authentieke dorpen en natuuurgebieden in Tirol en het Salzburger Land heeft voor het winterseizoen 2009-2010 daarom haar aanbod met zes grote boerenlandhuizen uitgebreid. Zo kunnen nog meer groepen vrienden, collega’s of families ‘groen’ genieten van het prachtig witte bergdecor in Oostenrijk.

Eén van Almliesl’s nieuwe huizen is het bij Mittersill gelegen ‘Bauernhaus Grüblhof’, aan de voet van het Nationalpark Hohe Tauern. Dit oude boerenhuis ligt midden in de natuur op enkele kilometers van het skigebied van Kitzbühel en kan groepen tot 26 personen herbergen. Traditionele bordjes op de deur met namen als ‘Schönkammer’ en ‘Vaternkammer’ duiden de 10 slaapkamers aan. De keuken is gerenoveerd maar beschikt nog over een grote houtoven waar bijvoorbeeld pizza’s in bereid kunnen worden. Een heerlijke geur hangt door het huis vanwege het vele houtwerk. Een dagje skiën in een ander gebied? Zillertal Arena en Kaprun liggen ook om de hoek. Meer informatie op http://www.almliesl.at/deu/objekt/?290.

Een vakantie boeken bij Almliesl betekent kiezen voor duurzaamheid. De berghutten en boerderijen zijn vaak eeuwenoud en hebben, na een grondige renovatie met natuurlijke producten, een toeristische bestemming gekregen. Daarmee blijft het oude karakter behouden en is ook het landschap niet veranderd. Bij omringende biologische boerderijen halen gasten verse melk, boter en eieren. Zo ondersteunen zij de plaatselijke middenstand en zijn er geen vrachtwagens nodig voor het vervoer van deze producten.
www.almliesl.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.