>Typisch Zwitserse hotels

>Het begrip typisch Zwitsers kun je op veel manieren invullen. Op logiesgebied bijvoorbeeld. Om tegemoet te komen aan de wens van bezoekers om de vakantie in een karakteristiek Zwitsers hotel door te brengen, heeft Zwitserland Toerisme in samenwerking met de Zwitserse hoteliervereniging de nieuwe hotelgroep “Typically Swiss Hotels” gelanceerd.
Wat is een typisch Zwitsers hotel? Dat was de vraag die de werkgroep van Zwitserland Toerisme en hotelleriesuisse moesten beantwoorden toen ze de criteria voor deze groep van hotels gingen vastleggen. Men heeft 300 aanmeldingen onder de loep genomen en er 225 van opgenomen in de groep Typically Swiss hotels, gepresenteerd op de website van Zwitserland Toerisme, MySwitzerland.com. Werkgroeplid en hoofdredacteur van het vakblad htr hotel revue Elsbeth Hobmeier zegt “Het was helemaal niet gemakkelijk de strenge criteria toe te passen, omdat het typische in Zwitserland in elke regio een eigen gezicht heeft. In het Engadin zijn bijvoorbeeld de stenen huizen met hun sgraffito facadeversiering typisch, in het Berner Oberland de houten châlets en aan het Meer van Genève de grote belle-epoquehuizen.” De 225 hotels hebben ondanks hun individualiteit zeven wezenlijke gemeenschappelijke kenmerken, die als toelatingscriterium werden geformuleerd. Wie op MySwitzerland.com/typically kijkt, ontdekt dat het niet uitsluitend om hotels gaat. Er staan ook bed&breakfastadressen, Gasthöfe en zelfs vijf hutten van de Zwitserse Alpenclub SAC op. De Keschhütte in het natuurgebied Parc Ela/Graubünden en de Leglerhütte in de bergen van Glarus verrassen aan de binnen- en buitenzijde met hun moderne houtdesign. De Cadlimo-, Tuoi- en Oberaletschhütte behoren met hun stenen gevels echter tot de klassiekers van dit genre.
Een van de oudste gebouwen in de groep Typically Swiss is hotel Kreuz in Sachseln/Centraal-Zwitserland; het kerngebouw dateert van 1270, dus het is nog ouder dan het Zwitsers Eedgenootschap – de staat Zwitserland – zelf (1291). www.MySwitzerland.com/typically

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.