>Vijf reistrends voor 2010

>Het eerste decennium van de 21ste eeuw zijn vijf trends opgevallen in de reisbranche.

  1. De eerste trend is de populariteit van de huurtent. Steeds meer mensen willen wel de lusten (zoals een lekker avontuurgevoel en buiten zijn), maar niet de lasten (slechte bedden en op- en afbreken van de tent) van het kamperen. 
  2. De tweede trend is de opkomst van de lowcostcarriers. Lageprijzenairlines als EasyJet, Air Berlin en Ryanair hebben voor een gedragsverandering bij de toerist gezorgd: mensen kiezen niet meer op een bestemming, maar op goedkope aanvliegmogelijkheid. 
  3. De derde trend is dat grote gezinnen met kleine kinderen steeds vaker kiezen voor grote, verre reizen in plaats van voor kampeervakanties dichtbij.
  4. De vierde trend is de populariteit van doelgroepreizen en de neergang van de groepsreizen. Mensen willen samen zijn met gelijkgestemden; zo zijn er singlereizen, christenenreizen en gehandicaptenreizen. 
  5. De vijfde trend ten slotte is `de vakantie als uitdaging`. Vakantie is niet meer vooral bedoeld om uit te rusten , maar meer om een ervaring op te doen. Voorbeelden zijn vrijwilligersreizen, tijd doorbrengen bij wilde stammen in Afrika of de Mont Blanc beklimmen. (Bron: Express.be)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.