>Beginnerscursus skiën dertigplussers

>Voor het leren skiën ben je nooit te oud. Dat vinden verschillende wintersportbestemmingen in Tirol, waar dit winterseizoen het aanbod voor beginnende dertigplussers groter is dan voorgaande jaren. Geduldige skileraren, witte oefenweides en kwalitatief goed materiaal dragen eraan bij om op korte termijn het skiën onder de knie te krijgen. Er worden verschillende cursussen aangeboden, privé en collectief, waaronder in St. Anton am Arlberg, Pitztal en Mieminger Plateau.
De skileraren van skischool Hochzeiger in het Pitztal zijn ervan overtuigd – volwassenen leren hier binnen één week zelfverzekerd een afdaling van een blauwe piste te maken. De angst om een steile piste te doen, verdwijnt als sneeuw voor de zon door de betrokkenheid en professionaliteit van de skileraren. Een dagcursus van 3,5 uur kost in het skigebied Hochzeiger € 53 per persoon, 6 dagen voor  € 18  4. Hochzeiger telt in totaal 52 km piste, en is dit jaar door de ADAC verkozen tot ‘Beste Nieuwkomer van het jaar 2010’ uit 1.500 skigebieden in de Alpen.
Een groot skigebied is voor beginnende skiërs niet nodig. Mieminger Plateau is met 6km blauwe en rode pistes een prima start. Het is niet alleen minder druk op de piste, het is ook een stuk goedkoper dan mondaine, uitgebreide wintersportgebieden. Je betaalt slechts € 19 per dag voor een skipas. Vakantiegangers aan wie de Gold Card op de eerste dag wordt uitgereikt, skiën gratis.
In de wieg van de skisport, St. Anton am Arlberg, weten ze dat de techniek doorslaggevend is. Daar wordt vanaf het allereerste begin op gehamerd, en op getoetst. Elke woensdag is er een wedstrijd waarin de beginners hun kunnen laten zien. Voor de huur van ski’s, skischoenen en stokken betaal je in Tirol tussen de € 14 en € 26 per persoon per dag. De kosten zijn verschillende per gebied, en is afhankelijk van materiaal en volwassene of kind.  Meer informatie op www.vakantie.tirol.at.

One Response

  1. robi

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.