>Beursbezoek profiteert van ‘Zoutkaartje’

>De Vakantiebeurs in Utrecht is goed van start gegaan. Minister G. Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, was aanwezig bij de officiele opening van de beurs, die 40 jaar bestaat. In haar inleiding zei mevrouw Verburg dat zij het voor de burger makkelijker wil maken om de CO²  van gevlogen kilometers ook in Nederland zelf te compenseren teneinde op deze manier de schade aan de natuur en klimaat te beperken. Volgens de Kyotoregels is het nu alleen mogelijk om vliegkilometers te compenseren via bomenprojecten in landen zonder reductiedoelstelling zoals Ethiopië en Mozambique. Verburg vindt dat een beetje krom en wil dat het mogelijk wordt vliegkilometers in eigen land direct in natuur om te zetten, bijvoorbeeld door een boom te planten in eigen stad of buurt.
De Vakantiebeurs gaat woensdag 13 januari open voor het publiek en duurt tot en met zondag 17 januari. Bezoekers die met de trein naar Utrecht komen kunnen op woensdag, donderdag en vrijdag profiteren van het ‘Zoutkaartje’ van de NS. Dit speciale vervoersbewijs is een enkele reis of retour waarmee tussen 9.00 en 16.00 uur en na 19.00 uur met 40% korting kan worden gereisd.
Hoofdthema van de Vakantiebeurs is ‘Meet the Locals’. Exposanten hebben speciaal voor de beurs duizenden lokale experts laten overvliegen die de beurs bezoekers uit de eerste hand informeren over populaire vakantiebestemmingen. Bijzondere presentaties op de beurs zijn van de twee gastlanden Indonesië en Portugal, en het South Africa Village, mede vanwege het WK voetbal in 2010.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.