>De ondergang van Holland Village

>In de laatste Wie is de Mol-aflevering (zelf pas dit weekend gezien vanaf harddisk) kwam het Nagasaki Holland Village voor. Het bleek een spookpark geworden te zijn. Dat intrigeerde me, dus ik ben er even naar gaan zoeken. Bij mijn speurtocht leerde ik onder andere dat het in oktober 2001 gesloten werd voor het publiek (op tv zag het er nog helemaal niet uit dat het al zo lang dicht was), terwijl het ooit 2 miljoen bezoekers per seizoen trok. De reden is dat het aantal bezoekers terugliep had te maken met de opening van een concurrerend park dat door hetzelfde bedrijf (met een rijke Japanner aan het hoofd, die ooit na het bezoek aan Nederland dacht: Dat kan ik thuis wel nabouwen) is opgezet: Huis Ten Bosch. Terwijl het eerste park, eigenlijk dus een soort proeftuin, maar 10 hectare groot was werd in Huis Ten Bosch Nederland op nog grotere schaal nagebouwd op een oppervlak van 152 hectare!
The global theme park industry – Google Boeken.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.