>Dierenpark Emmen veilt verlichte dieren

>Panda’s, krokodillen, tijgers en vele andere dieren van Dierenpark Emmen worden de komende weken op marktplaats geveild. De lichtsculpturen van de dieren, die als onderdeel van het China Festival of Lights de laatste maanden te bewonderen zijn geweest – en nog tot 7 februari te zien zijn – zullen de dierentuin na die datum verlaten. Het park staat nu nog vol met reusachtige Chinese lichtsculpturen, maar Dierenpark Emmen maakt zich inmiddels weer op voor het komende dierenparkseizoen om opnieuw het mooiste dierenpark van Nederland te zijn.  “Tijdens het festival hebben we veel waardering gekregen over de sculpturen. Mensen vinden het zo bijzonder en mooi, dat ze regelmatig vroegen of de sculpturen na het festival ook te koop zijn. In eerste instantie hadden we hier niet zo bij stil gestaan. Het was de bedoeling om de sculpturen af te breken en te recyclen. We kregen echter zoveel enthousiaste reacties en vragen dat we besloten hebben om verschillende lichtsculpturen op marktplaats aan te bieden. Dit is voor iedereen toegankelijk en zo hopen we op een eerlijke manier iedereen een kans te geven om een pronkstuk te bemachtigen. Het is echter wel de bedoeling dat de nieuwe eigenaar zijn dier zelf ophaalt”,aldus Peter de Lange, projectleider China Festival of Lights. Vanaf 20 januari zijn meerdere sculpturen te vinden op marktplaats en kan er geboden worden. Alle sculpturen zijn nog volop te bewonderen tot en met 7 februari in Dierenpark Emmen tijdens het China Festival of Lights, dagelijks van 16.00-22.00 uur. Op 8 en 9 februari zullen de sculpturen vervolgens door hun dan rechtmatige eigenaren verhuisd worden naar een nieuw onderkomen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.