>Dubai zet in op cruise toerisme

>Met de opening van de nieuwe cruiseterminal eind deze maand zet Dubai in op een forse groei van het cruisetoerisme. Tevens host Dubai de doopceremonie van het nieuwste schip van Costa Cruises, de maatschappij die als eerste vanuit Dubai vaarschema’s in de Arabische golf aanbood.
De ontluikende cruise industrie van Dubai zal tegen de economische tegenwind in naar verwachting met 30 procent toenemen in 2010. Met de opening van de Dubai Cruise Terminal, die vier schepen tegelijk kan afhandelen en tegen het eind van deze maand operationeel wordt, kunnen ook grotere cruiseschepen aanleggen. ‘Wij verwachten 120 schepen en meer dan 325.000 passagiers in onze state-of-the-art cruiseterminal’, zo verklaarde Hamad Mohammed bin Merjen, Directeur Business Tourism van Dubai Department of Tourism and Commerce Marketing (DTCM).
Terwijl de reisindustrie zware tijden kent, groeide de cruisemarkt door naar 14 miljoen passagiers in 2009. Daarvan nam Europees marktleider Costa Cruises 1.2 miljoen voor haar rekening, een record. Volgens Fabrizia Greppi, Vice President Sales & Marketing van Costa Cruises, stevent Costa in 2010 af op 1,5 miljoen passagiers. ‘Dankzij de goede samenwerking met DTCM, brengen we nog meer schepen naar Dubai. Met maar liefst drie schepen, waarvan twee van onze allernieuwste, gaan we uit van een stijging van 40 procent in 2010. De economische impact van deze passagiersaantallen voor Dubai is naar schatting 14 miljoen euro. Het doop evenement van ons nieuwste vlaggenschip de Costa Deliziosa op 23 februari in Port Rashid, zal de banden tussen DTCM en Costa Cruises nog verder versterken’, aldus Greppi. Meer informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.