>Elke nacht een ander hotel…

>Een jaar elke nacht in een ander hotel slapen. Vincent van Dijk wil alle 350 hotels in Amsterdam testen. Van Dijk, ‘lifestyletrendwatcher’, was lang op zoek naar leuke woonruimte in de stad, maar ondervond net als veel andere mensen de gevolgen van het grote woningtekort. Om toch een dak boven zijn hoofd te hebben bedacht hij het project Amsterdam slaapt. Hij geeft daarvoor zijn appartement in Den Haag op om een jaar als hotelnomade door Amsterdam te trekken. Elke nacht op een andere plek slapen, gaat dat niet vervelen? Van Dijk: ”Ik ben dol op hotels. Het liefst zou ik de rest van mijn leven in een hotel wonen.” De hotels bieden hem een gratis overnachting aan. Als tegenprestatie schrijft hij een positieve recensie op zijn website. Op dezelfde manier gaat hij al zeven jaar dagelijks uit eten. Van Dijk is optimistisch dat alle 350 hotels in Amsterdam zullen meewerken. Als dat niet zo is, zal hij de overgebleven nachten in budgethotels en hostels slapen. Van Dijk: ”Dat zijn natuurlijk ook hartstikke spannende plekken. Daar werken en slapen heel andere mensen dan in de vijfsterrenhotels”.
via Het Parool

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.