>Keukenhof duikt in kleding

>In de modetentoonstelling Gejaagd door de wind (18 maart tot en met 16 mei 2010) in het Juliana paviljoen op Keukenhof staan de creatieve ideeën van de Nederlandse modewereld centraal. De organisatie van deze tentoonstelling is in handen van het Zuiderzeemuseum, waar deze in 2009 al te bezichtigen was.

Gejaagd door de Wind toont een selectie streekdrachten en hedendaagse mode uit de collectie van het Zuiderzeemuseum. Tientallen Nederlandse mode- en sieradenontwerpers en fotografen lieten zich inspireren door de typische Hollandse streekdracht. Voorbeelden hiervan zijn: een kraplap als eigentijds sieraad en een interpretatie van de Staphorster stiptechniek. Tevens zijn outfits van Francisco van Benthum, Alexander van Slobbe, Spijkers en Spijkers en Viktor & Rolf te zien. Daarnaast is een sieraadontwerp van Ted Noten onderdeel van de expositie, hierin vloeit de traditionele Urker mannenoorbel samen met kenmerken van de hedendaagse straatcultuur. Modeontwerper Jan Taminiau voorziet de tentoonstelling van een bruidsjurk en bijpassend kostuum.

Kunst en cultuur speelt al vanaf het eerste uur een belangrijke rol op Keukenhof. De bloemenweelde vormt een prachtig decor voor de modetentoonstelling Gejaa gd door de Wind. Keukenhof is het showvenster van de Nederlandse sierteelt industrie met de nadruk op bolbloemen. De exposities en evenementen in het park leggen verbanden tussen een grote hoeveelheid Hollandse items op het gebied van kunst en cultuur. Hedendaagse en klassieke onderwerpen krijgen een verrassende benadering en belichting van diverse kanten.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.