>Nationale Landschappen op beurs

>Een vaartocht maken, een vestingstadje bezoeken, overnachten bij de boer of een kijkje nemen in een schaapskooi…  Dit is maar een kleine greep uit de vele ‘groene’ activiteiten die dicht bij huis te doen zijn. De 20 Nationale Landschappen en 20 Nationale Parken vormen daarvoor dé plek bij uitstek. Daarom promoten zij volgende week hun aanbod tijdens de Vakantiebeurs.
Veel mensen weten niet dat er dicht bij huis zo veel mooi landschap is waar zo veel leuke en interessante dingen mee te maken zijn. Onze Nationale Landschappen en Nationale parken zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Het zijn ideale plekken om bij jou in de buurt heerlijk te wandelen, te fietsen en te varen. En om een bezoek te brengen aan een fort, een molen, een steengroeve, een schaapskooi of een vestingstadje. Ook kun je er soms bijzondere producten kopen die nergens anders te krijgen zijn, zoals Koudumer beantjes (sperziebonen gekweekt op een stuwwal uit de ijstijd). En in plaats van een dagje uit, kun je er ook prima een paar dagen of nog langer doorbrengen en bijvoorbeeld overnachten in een idyllisch bed-and-breakfast. Of bij de boer, net als in Frankrijk.
Onze Nationale Landschappen en Nationale Parken kenmerken zich door de unieke samenhang tussen de verschillende onderdelen van het landschap. Door hun benoeming worden 40 gebieden beschermd door de overheid, maar ook door mensen die er wonen en werken.
De ministeries van LNV en VROM, de provincies en ruim 40 organisaties voeren samen de campagne ‘Een mooier landschap, maak het mee’. Deze campagne is er op gericht om het Nederlandse landschap onder de aandacht te brengen. Daarom staat het ministerie van LNV dit jaar voor de eerste keer op de vakantiebeurs. 
www.nationalelandschappen.nl | www.mooierlandschap.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.