>Ruhrgebied als culturele hoofdstad

>In Essen is zaterdag het officiële startschot voor de culturele hoofdstad 2010 gegeven. RUHR.2010 betekent 365 dagen lang genieten van kunst en cultuur op het hoogste niveau. Op de Vakantiebeurs informeert het Ruhrgebied bezoekers over het actuele programma.
Het hele weekend stond met een bont programma van dans, theater, kunst en concerten in het teken van het openingsfeest GLÜCK AUF 2010! In aanwezigheid van prominente gasten als president Horst Köhler en zanger Herbert Grönemeyer werd er volop feest gevierd op het terrein van Zeche Zollverein. De voormalige kolenmijn, die sinds 2001 tot het werelderfgoed behoort, belichaamt als geen ander industrieel monument het Leitmotiv van de culturele hoofdstad: verandering door cultuur – cultuur door verandering. Voor het eerst in de geschiedenis presenteert een gehele regio zich als culturele hoofdstad. In het Ruhrgebied liggen 53 steden en wonen in totaal 5,3 miljoen inwoners. Bij elkaar beschikt het Ruhrgebied over meer musea dan Londen of Parijs. Aan het bestaande culturele aanbod van 200 musea, 100 culturele centra, 100 concertgebouwen, 120 theaters, 250 festivals, 3500 industriële monumenten en drie grote musicaltheaters worden dit jaar honderden bijzondere activiteiten toegevoegd.
Het Ruhrgebied is met een eigen stand op de   Vakantiebeurs vertegenwoordigd (hal 9) om bezoekers te informeren over het actuele programma van de culturele hoofdstad. Kijk ook op   www.ruhr-tourismus.de of   www.ruhr2010.de.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.