>Sagentocht bij kasteel Schaloen

>Het IVN Valkenburg aan de Geul houdt vrijdag 15 januari een sagentocht in en om de kasteeltuin Oud-Valkenburg bij kasteel Schaloen. Wat is er immers sfeervoller dan in deze winterse dagen een wandeling in het donker te maken en te luisteren naar verhalen uit vervlogen tijden.
De excursie start om 19.00 uur in de kasteeltuin Oud-Valkenburg. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van het IVN Valkenburg aan de Geul, telefonisch via 046-4524233 (voicemail inspreken), via de website www.ivn.nl/valkenburg of via mail : leonwillems@home.nl.
Deelnemers aan de excursie krijgen de smakelijke verhalen van de joffer zonder kop, de spookkoets van het Sint Jansbos, de weerwolf van Oud-Valkenburg, de totstandkoming van de drie beeldjes en nog veel meer te horen. In vroeger dagen, toen televisie en radio nog niet op het toneel waren verschenen, vermaakten mensen zich met dergelijke verhalen. Vooral op winterse avonden werden in het licht van een olielampje en de knetterende open haard de sterkste verhalen verteld. Tijdens deze excursie hopen de IVN-leden deze tijd weer even te laten herleven. Deelname aan de excursie is gratis, maar vergeet niet u aan te melden!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.