>’Soft adventure’ in Barbados

>Barbados heeft het nieuwe jaar uitgeroepen tot het jaar van ‘Action & Soft Adventure’. Actief genieten van zon, zee en zand en het achterland. Zon, zee en zand zijn dé ingrediënten van een geslaagde vakantie. Barbados onderscheidt zich daarnaast door een wereld aan andere vakantiegenoegens te bieden. Themajaren moeten deze mogelijkheden uitgebreid over het voetlicht brengen en na het Jaar van Gourmet in 2009 is 2010 het Jaar van Actie. Barbados heeft op dat gebied namelijk veel te bieden. Het hele eiland ademt sport. Surfen, om te beginnen. Bij surfers is Barbados al jaren een geliefde bestemming. Hoe anders is dat bij duikers. Barbados is op duikgebied nog een te goed bewaard geheim. Om te beginnen liggen hier ongelooflijk veel wrakken. No. 1 duiksite is de SS Stavronikita, een Grieks vrachtschip van ruim 111 meter lang. Maar Barbados, als enige koraaleiland van de West Indies, heeft ook een schitterend en gezond koraalrif met prima zicht.
Kijken naar actie kan ook. Het hele jaar worden internationale  sportevenementen georganiseerd. De grootste is wel de cricket worldcup, maar daarnaast diverse surfwedstrijden en regatta’s. Ook worden er diverse sportieve festivals in het teken van sport en actie georganiseerd, te beginnen met het Watermanfestival dat 4 februari begint. Meer informatie over Barbados op www.visitbarbados.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.