>Tijgers houden van sneeuw

>

>Tijgers houden van sneeuw 13

Op het dikke pak sneeuw dat in de dierenverblijven van Dierenpark Emmen ligt, reageren de dieren allemaal heel verschillend. Vlinders, slangen en krokodillen hebben nergens last van, want deze dieren zitten in binnenverblijven, die altijd al een tropisch klimaat hebben. De Caribische vogels uit de Zuid-Amerikaanse vogeltuin zijn in november al uit de immense volière gevangen en overgebracht naar een verwarmde kas. Nu het water in het buitenverblijf te koud is, blijven ook grote koukleumen als nijlpaarden voorlopig ook binnen.
De meeste apen kunnen wel tegen de kou. Omdat er ijs ligt op het water rond de verblijven van de bavianen, gibbons en andere apen, kunnen ook zij voorlopig niet naar buiten om te voorkomen dat ze over het ijs de vrijheid tegemoet lopen. De olifanten halen dagelijks een frisse neus, maar mogen niet hun grote buitenverblijf in. Als 15 olifanten een dagje op de dikke laag sneeuw stampen, blijft een gladde ijsvloer over, die niet veilig is. Natuurlijk zijn er ook dieren die genieten van de winterse omstandigheden. Op de grote Afrikasavanne stappen regelmatig de gnoes door de sneeuw en ook Kusini, de mannetjesneushoorn trekt af en toe een sprintje over de grote witte vlakte. Zeeleeuwen, pinguïns en bizons hebben geen problemen met de kou en de tijgers vermaken zich kostelijk in de sneeuw. Daar zijn het dan ook Siberische tijgers voor.

© Foto Dierenpark Emmen/ Rob Doolaard

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.