>Toerisme naar Maleisië groeit

>Maleisië blijft een populaire bestemming; wereldwijd kwamen in 2009 23,65 miljoen toeristen naar dit zeer  land. Ondanks de financiële crisis betekende dit een toename van 7,4% vergeleken met 22,05 miljoen toeristen een jaar eerder. Het aantal Nederlandse toeristen dat naar Maleisië vertrok groeide met 22,4% naar 111.139.
Lonely Planet riep Maleisië al uit tot één van de must visit bestemmingen van 2010. En gezien de groei hoeven hier geen vraagtekens bijgezet te worden. Steeds meer toeristen ontdekken Maleisië, is het niet voor de vele spabestemmingen die het land telt of de bijzonder golfcourses, dan is het wel voor Shopping Paradise Kuala Lumpur of de wildernis van Maleisisch Borneo. 
Wie naar Maleisië reist krijgt eigenlijk twee landen in één: het schiereiland met het moderne Kuala Lumpur en bounty-eilandjes Penang en Lankawi aan de ene kant en het tropisch regenwoud van Maleisisch Borneo met orang-oetangs en inheemse stammen aan de andere kant. Samen een multiculturele bestemming vol verschillende volken, religies, landschappen en vakantiemogelijkheden. Maleisië is volgens eigen zeggen één van de veiligste landen van zuidoost Azië, met een ongekend gastvrije en vriendelijke bevolking. Zie voor meer informatie www.tourism.gov.my.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.