>Vlaams en Waals welkom

>Belgiė is toeristisch veelzijdig, gemoedelijk, dichtbij en geliefd bij de Nederlanders. Dat komt ook duidelijk tot uiting tijdens de Vakantiebeurs 2010, van 13 tot en met 17 januari. De bezoekers van de Belgische presentatie in hal 11 van Jaarbeurs Utrecht worden hartelijk verwelkomd door de deskundige Waalse en Vlaamse exposanten, waaronder Walter Vanstraelen die het bezoek aan Belgiė al vijfentwintig jaar promoot. De markante en vriendelijke Vanstraelen, die na de beurs met pensioen gaat, kon aan het begin van zijn loopbaan nog optreden als ‘mister Belgiė’, maar de laatste jaren is sprake van een opsplitsing van het Belgisch Verkeersbureau in een Vlaams bureau in Den Haag en een Waals-Brussels bureau in Haarlem.
In de afgelopen kwart eeuw zag Walter Vanstraelen het aantal overnachtingen van Nederlanders in Belgiė groeien van vijf naar tien miljoen. De verdeling tussen Vlaanderen en Walloniė-Brussel viel aanvankelijk nog sterk uit in het voordeel van de Vlamingen die 65 procent van alle overnachtingen boekten. Nu is dat gelijk.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.