>Wintersporter voordeligst uit in Duitsland

>Sneeuwliefhebbers zijn in 2010 het voordeligst uit in Duitsland. Van Alpenpret tot een weekendje Winterberg, wintersport in Duitsland is een feestje voor het hele gezin. Ook met z’n tweetjes hoeft een romantisch weekje in de sneeuw niet veel te kosten. Voor een weekje wintersport in Duitsland zijn twee volwassenen in een 3nsterren hotel 910 euro kwijt, inclusief halfpension en twee skipassen. Hetzelfde weekje kost in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Italië tot wel 400 euro meer.
De cijfers komen van de  ADAC, die de prijzen voor overnachtingsmogelijkheden en skipassen in 200 skigebieden in de Alpen vergeleek. Het voordeligst is het huren van een vakantiehuisje. De Duitse pendant van de ANWB rekende uit dat een vierkoppig gezin in Duitsland 824 euro kwijt is voor verblijf en skipassen. Ook dat is in andere wintersportlanden fors duurder.
Om optimaal van de sneeuw te kunnen genieten ontwikkelde de ADAC een Skipassindex, die de prijs-kwaliteitverhouding van de skigebieden weergeeft. Als beste Duitse skigebied komt  Oberstdorf (bekend van het Vierschansentoernooi) in Zuid-Beieren uit de bus. Ook voor een lang weekend of midweekje wintersport is Duitsland meer dan geschikt. Het  Sauerland ligt op slechts 3,5 uur van Utrecht. Met zijn brede, vlakke pistes is het sympathieke skigebied ideaal voor gezinnen met kleine kinderen en beginnende skiërs.
Duits Verkeersbureau

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.