>Zomeraanbod Scandinavië groter dan ooit

>Reisorganisatie BBI Travel heeft zijn Scandinavië zomervakantiebrochure 2010 uitgebracht. Met de eigen auto afreizen of per vliegtuig en dan de huurauto ophalen, rondreizen met verblijf in gemoedelijke familiehotels, comforthutten, chalets of in zeer luxe hotels, rondtoeren met een gehuurde camper of met de benenwagen de natuur in. Liever vanuit één locatie dagtochten maken?  Logeer in een stuga – een karakteristieke Zweedse houten vakantiehuis of een Finse mökki, met zijn tweeën of met het hele gezin een wandel- of kanovakantie maken of wat te denken van een 8-daagse natuurreis met als hoogtepunt beren spotten in Finse bossen. Niet eerder was het vakantieaanbod van deze Scandinavië specialist voor het zomerseizoen zo uitgebreid als nu. ‘De Nederlandse vakantieganger is nog steeds erg zuidwaarts georiënteerd voor wat betreft de zomervakantie. Men zou dat vaste patroon eens moeten doorbreken en zijn vakantiehorizon verbreden. Noorwegen, Zweden en Finland bieden een geheel andere vakantiebeleving dan Zuid-Europa,’ stelt BBI Travel directeur Henk van der Kooi. Vraag een gratis Scandinavië 2010 brochure aan via de website
www.bbi-travel.nl, e-mailadres info@bbi-travel.nl of bel naar 050 – 313 6000.

Peddelen en wildkamperen
Voor wie de natuur in Zweden op een aparte actieve manier wil verkennen kan
in het natuurgebied Malung op een 10-daagse kano of wandelvakantie. Beide zijn qua niveau ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Men overnacht in schuilhutten, voormalige kolenhutten of een tipi. In beide arrangementen zit ook een mountainbike tocht een avond  een elandensafari. In Zuid-Noorwegen worden twee langere wandelrondreizen aangeboden.

Logeren in authentieke accommodaties
Het aanbod aan autovakanties in de drie landen is groot. Men kan kiezen uit autovakanties van twee tot en met vier weken met overnachtingen in een grote variatie aan accommodaties: knusse familiehotels, middenklasse hotels of zeer sjieke onderkomens waaronder in Noorwegen het Union hotel in Geiranger, het Kvikne’s Hotel in Balestrand en het Ullensvang hotel in Balestrand. Voor meer couleur locale kan men ook terecht in Zweedse comforthutten, Noorse chalets en hytter – fraai gelegen houten vakantiehuisjes, Finse Manor Houses – mooie landgoederen – of Finse mökki’s – fraai gelegen houten chalets met sauna.

Scandinavië voor kinderen
Ook voor de kleintjes is het goed toeven in Scandinavië. Met name de rondreizen door Noorwegen, Finland of Zweden met verblijf in comforthutten zijn zeer geschikt voor kinderen. Denk onder meer aan verblijf nabij het Noorse Lillehammer waar de hele familie een bezoek kan brengen aan het pretpark Hunderfossen dat meer dan 50 attracties heeft: in het sprookjespaleis wachten trollen kinderen op. De Zweedse plaats Vimmerby is op de kaart gezet door de wereldberoemde kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren, bekend van Pippi Langkous, Emile en Bolderburen. In het park ‘De Wereld van Astrid Lindgren’ zijn veel villa’s en plaatsen in haar verhalen nagebouwd op eenderde van de ware grootte. Kinderen wanen zich letterlijk in haar droomwereld.
Langs de Finse zuidwest kust biedt BBI Travel verschillende zeer kindvriendelijke chalets en mökki’s aan het water gelegen met eigen roei- of motorboot. Niet ver hiervandaan ligt Pretpark Moomins World in Nantaali. De Moomins lijken een beetje op mini nijlpaarden en zijn de ‘Nijntjes’ van Finland, onsterfelijk gemaakt door de verhalen van schrijfster Tove Jansson.

BBI Travel
BBI Travel is een van de oudste reisorganisaties in Nederland en houdt kantoor te Groningen Airport Eelde. Het vakantieaanbod omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland, Canada en Mauritius. Tevens is BBI Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.