>Apen in Zwolle

>Vanmorgen is Expeditie Ecodrome Zwolle verblijd met de geboorte van twee gezond ogende penseelaapjes. Gisteravond werd de bevalling van moeder Marleen al ingeluid. Onder het toeziend oog van de dierverzorgers van het Zwolse park, schonk zij uiteindelijk vanmorgen het leven aan twee jongen. De twee kleine aapjes tonen zich al veelvuldig op de rug van vader Alaque aan de bezoekers van de Jungle Expeditie in het park.
De twee jonge penseelaapjes hebben nog geen naam. Ook is het geslacht nog onbekend. Dit weekend kunnen bezoekers van Expeditie Ecodrome Zwolle alvast naamsuggesties doorgeven. Penseelapen behoren tot de klauwapen en zijn de enige apen die klauwtjes aan hun vingers hebben in plaats van nagels. Met deze klauwen kunnen ze zich goed vasthouden als ze door bomen klimmen. In het wild komt deze aap voor in Noord-oost Brazilië. In Expeditie Ecodrome Zwolle leven de dieren in het parkonderdeel de Jungle Expeditie. De apen verblijven daar samen met onder meer breedsnuitkaaimannen, schildpadden, papegaaien en diverse vrij rondvliegende vogelsoorten als toerako’s, wevers, parkieten en rijstvogels.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.