>Düsseldorf dankt NL-toeristen

>

Als dankbetuiging voor de grote aantallen Nederlandse (dag)toeristen die Düsseldorf jaarlijks bezoeken, laat de VVV van Düsseldorf – Düsseldorf Marketing Tourismus –  een speciale praalwagen bouwen voor de Rosenmontag carnavalparade op maandag 15 februari. Deze praalwagen is één van 70 wagens die in een carnavalsstoet om 12.30 uur vertrekt vanaf de Fritz-Röber-Straβe voor een tocht door het centrum. De praalwagen toont Frau Antje die keurvorst Jan Wellem – hét symbool van Düsseldorf – een kusje geeft. Daarnaast ziet men afbeeldingen van een windmolen, tulpen, een vuurtoren, Gouda kaas, het voor Düsseldorf karakteristieke Alt bier en de Rijn. Tevens toont een Nederlandse vlag de tekst ‘Holländer und Düsseldorfer – Jeck we can’. ‘Wij willen op een grappige en ludieke manier onze dankbaarheid en vriendschap uiten naar alle Nederlanders die ieder jaar weer onze stad bezoeken. De praalwagen symboliseert onze waardering voor het Nederlands toerisme en daarom zetten wij hen zo even in het zonnetje,’aldus Dr. Eva-Maria Illigen-Günther, algemeen directeur van Düsseldorf Marketing Tourismus. Wie denkt dat alleen Zuid Nederland de kunst van het carnavalvieren verstaat heeft het goed mis. Tussen 11 februari en 17 februari staat deze stad aan de Rijn volledig op zijn kop met een groot aantal carnavalsfestiviteiten waaronder een travestieten show op zaterdag 13 februari en een carnavalsoptocht op zondag de 14e – beide vinden plaats op de bekende Königsallee winkelstraat. Voor nadere informatie en hotelreserveringen zie www.duesseldorf-tourismus.de.
                                                                                                                                                     Hoogtepunt van alle festiviteiten is de carnavalsparade op maandag 15 februari – in Duitsland Rosenmontag genoemd. Voor het ontwerp van de praalwagen tekent kunstenaar Jacques Tilly – geboren en getogen in Düsseldorf. De afbeelding is volledig gemaakt van papier maché. ‘Jeck – we can’ is uiteraard een kwinkslag naar Obama’s befaamde yes  – we can!: Jeck is volkstaal voor gek en refereert eveneens aan carnavalvierders. Keurvorst Jan Wellem (1658-1716) drukte een grote stempel op de stad en staat vandaag de dag nog steeds in aanzien. De Hollandse sfeer wordt versterkt door het optreden van de Nederlandse blaaskapel ‘Die Vlierländer Musikanten’ uit Vlieren in Noord-Brabant. Het muziekaal gezelschap bestaan uit 15 man en zal op de praalwagen tijdens de optocht typische Nederlandse en Düsseldorfse liedjes spelen als ‘Tulpen uit Amsterdam’, ‘Einmal am Rheín’ en ‘Rot sind die Rosen’. De stoet trekt onder meer langs bekende straten als Burgplatz, Marktplazt en Königsallee.De parade wordt live uitgezonden door ARD televisie van 14.00 -15.30 uur.
De Nederlandse markt is voor de stad Düsseldorf van immens belang. Qua dagtoerisme staat Nederland op de eerste plaats vanwege de nabijheid, het goede imago en de uitstekende winkelfaciliteiten. In 2009 trokken de kerstmarkten alleen al 1,5 miljoen dagjestoeristen uit Nederland.    Maar ook  voor wat betreft het verblijfstoerisme – waar men dus blijft overnachten – is Nederland een van de belangrijkste markten; het staat na Groot Brittannië op de tweede plaats voor wat betreft inkomend toerisme.            

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.