>Emmen is giraffe rijker

>

 © Foto Dierenpark Emmen/ Wijbren Landman

Gisteravond laat is in de savannestal van Dierenpark Emmen een girafje geboren. Het was een spannende bevalling. De eerste tekenen dat giraffe Augusta een jong ter wereld zou brengen, waren er om een uur of zeven ’s avonds. Omdat een bevalling stagneerde, heeft de verzorger van de giraffen de hulp ingeroepen van de dierenarts van het park, Albert Klarenbeek. Omdat twee achterpootjes uit de geboorteopening staken, was duidelijk dat de kleine in stuitligging lag. Assistentie van dierenarts en verzorgers was dus noodzakelijk. Om dat veilig te kunnen doen bracht de dierenarts Augusta onder narcose, waarna al vlot het girafje – met hulp van dierenarts en verzorgers – ter wereld kwam. Moeder giraffe ontwaakte voorspoedig uit de narcose en zocht, toen ze na enige tijd weer stevig op de poten stond, contact haar baby. Augusta is een ervaren moeder, want het pasgeboren girafje is alweer haar negende jong. Het girafje is een hengst en heeft de naam Alonge – Afrikaans voor “Grote slanke jongen” – gekregen. Moeder en kind maken het goed en de verzorgers hebben het jong al bij zijn moeder zien drinken. Omdat er sneeuw ligt op de Emmense savanne, blijven de giraffen voorlopig nog even op stal. Daar kunnen bezoekers wel bij Alonge op kraamvisite.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.