>Expositie werk Jan Kruis

>Wie Catootje, Jeroentje of ‘hoi-pipeloi’ hoort, denkt direct aan Jan, Jans en de kinderen. De strip van geestelijk vader Jan Kruis staat al bijna veertig jaar in Libelle. Maar, de striptekenaar creëerde meer dan de familie Tromp en hun huisdieren. Zijn bekende en (bij het grote publiek) minder bekende werk is vanaf 26 februari te zien in de expositie ‘Het Theater van Jan Kruis’ in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Het museum verwacht de komende maanden zo’n 20.000 bezoekers te trekken met deze oeuvre-expositie.
Vrijdag 26 februari wordt een bijzondere dag voor striptekenaar Jan Kruis. Hij ontvangt deze dag in Groningen uit handen van minister Ronald Plasterk de eerste Marten Toonder prijs. Daarmee wordt zijn hele oeuvre bekroond. Tegelijkertijd opent Het Nederlands Stripmuseum Groningen – het enige strip- en tekenfilmmuseum van Nederland – de expositie ‘Het Theater van Jan Kruis’. Voor deze tentoonstelling maakten het museum, gastconservator Frans Le Roux en Jan Kruis een ruime selectie uit het werk van de tekenaar. De tentoonstelling laat zien dat Jan Kruis naast een begaafde striptekenaar ook een echte kunstenaar is. Vanzelfsprekend komen de karakters uit het semiautobiografische Jan, Jans en de kinderen uitgebreid aan bod. www.stripmuseum.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.