>Extreme wintersport in Frankrijk

>Met je ski’s of snowboard riden over boomstronken, glijden over tafels van hout en springen over wegen, rotsen en bomen, dat is het snowpark The Stash of Avoriaz van Jake Burton. Hij bedacht deze piste van 1,3 km vol hindernissen, omdat hij verveeld was met het ‘normale’ skiën. Namen als Pillows, log jibs en cliff drops moeten aangeven dat deze piste niet voor watjes is bedoeld. Het snowpark is sinds januari 2009 geopend.
Meer informatie: www.snowparkavoriaz.com/

In de Oisans zijn meer dan 600 bevroren watervallen. ‘Daar moet toch iets mee te doen zijn’, moet een slimme Fransman gedacht hebben. Het beklimmen van bevroren watervallen, gecombineerd met tochten over bevroren rivieren en beekjes staat inmiddels bekend als Ruisseling. De tochten zijn onder begeleiding van een gids en met speciale schoenen, stokken en ijshouwelen. Niet alle watervallen zijn geschikt om te beklimmen. Alleen de bevroren watervallen aan de noordelijke kant van de hellingen, waar de zon niet schijnt, zijn veilig. In de volle zon smelt het ijs en de sneeuw te snel.
Ruisseling is zwaar, maar net als het zomerse acrobranche (klimparcours in de bomen), voor de hele familie geschikt.
Meer info: www.queyras-montagne.com/
www.guides2alpes.com/

Niet alleen in Scandinavië maken ze gebruik van hondensledes, ook in de Franse Alpen is het een volwaardige wintersport. In Savoie-Mont-Blanc bieden zelfs meerdere resorts sledetochten aan. Vaak halve dagen die geschikt zijn voor het hele gezin. Maar er zijn ook cursussen voor beginners die leren een roedel honden in bedwang te houden. Voor gevorderden zijn lange tochten uitgestippeld met overnachtingen in verschillende ski-resorts.
Meer informatie: http:winter.savoie-mont-blanc.com

Op www.winterinfrankrijk.nl vindt men al het actuele sneeuwnieuws waaronder de sneeuwhoogte in alle Franse wintersportgebieden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.