>Frankrijk mikt op glamping

>Buitengewoon Frankrijk is het thema voor het nieuwe zomermagazine dat Het Frankrijk Huis begin maart presenteert. Het verwijst naar het zomeraanbod waar natuur&buitenleven, unieke plekjes onder de zon en bijzondere vakantieadressen speciale aandacht krijgen. Glamping, luxe villa’s in het zuiden en Corsica zetten de toon voor zomer 2010. ‘We selecteren díe accommodaties die zich onderscheiden en iets toevoegen aan de totale vakantiebeleving. En dat doen we gewoon door ons gevoel achterna te gaan’ aldus Michel Leijen, directeur van Het Frankrijk Huis. Het volledige aanbod is reeds te zien op www.frankrijk.nl.
De vorig jaar op Frankrijk.nl geïntroduceerde verblijfscategorie Kamperen in Stijl, wordt onder de noemer Glamping als dé trend voor 2010 voorspeld. Dat komt dan goed uit want Het Frankrijk Huis breidde deze verblijfsformule van trendy ingericht lodge- en safaritenten fors uit met kleinschalige locaties in Normandie, Picardie, Auvergne, Dordorgne en Vienne. Een bijzondere vorm hierin betreft het Slapen bij de Boer. Deze unieke formule, in Frankrijk “Un Lit au Pré” genoemd, staat voor verblijf in een ongekend ruime en comfortabele tent voor maximaal zes personen met een originele en nostalgische inrichting. Denk dan aan: kinderbedstee, poepdoos, koelkist, koffiemolen en de potkachel en koud stromend water. Ze bevinden zich op actieve boerderijen waar de boer en boerin een gedreven en betrokken rol spelen bij het wel en wee van het landelijk gebied. De setting is dan ook altijd in de onmiddellijke omgeving van een natuurgebied of landgoed.
Vorig jaar werd al duidelijk dat de belangstelling voor Corsica groeiende is. Het vinden van leuke, hoogwaardige accommodatie op dit eiland is echter een uitdaging die Het Frankrijk Huis met succes aanging. Dit leidde na veel (be)zoeken, tot een verdubbeling van het aantal luxe villa’s&appartementen en kleinschalige sfeervolle hotels voor kort of lang verblijf. Het geheel laat zich goed combineren in een rondreis of als strand&ontdekvakantie. Uniek zijn ook de Villa’s met Service, waar naast riant verblijf ook diverse extra’s zijn inbegrepen, zoals krant en broodservice, boodschappenservice en een online conciërge.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.