>Impressionisme in Normandië

>Van juni tot september 2010 staat de regio Normandië in het teken van impressionisme.  Meer dan 200 culturele evenementen en feesten vinden verspreid over de hele regio plaats. Het accent ligt vanzelfsprekend op de schilderkunst. Maar ook hedendaagse kunst, fotografie, muziek, speelfilms, theater en dans komen aan bod.
Eén van de vele tentoonstellingen is “Une ville pour l’impressionnisme” in Rouen. Het bijzondere van de expositie is dat veel van de werken van Monet, Pissarro en Gauguin niet eerder in Frankrijk vertoond zijn. Naast de vele tentoonstellingen in de musea is het festival ook gewoon één groot feest. Met onder andere boottochten op de Seine, licht- en geluidshows en feestontbijtjes in de parken.
In de voetsporen van schrijver Jacques-Sylvain zijn twaalf speciale impressionisme routes uitgezet. Deze voeren van Giverny naar Le Havre, Dieppe en Honfleur. Plaatsen die vele schilders inspireerden.
Meer informatie over het festival, waaronder een 360° virtuele tour via de website www.impressionnisme-normandie.com.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.