>KLM hervat vluchten op Aruba

>

KLM heeft gisteren zijn vluchten naar Aruba hervat. Tijdens een ceremoniële bijeenkomst op de luchthaven in de VIP lounge waren aanwezig namens Aruba Minister President Mike Eman, Minister Michelle Hooijboer-Winkelaar (Economische en sociale zaken en cultuur), de Gevolmachtigde Minister Edwin Abath en namens Nederland minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat).

Minister Eurlings bracht tijdens zijn toespraak in herinnering maart 2009, toen de laatste KLM vlucht naar Aruba plaatsvond en hoe deze beslissing op Aruba als zeer emotioneel en pijnlijk werd ervaren. “De terugkeer van KLM heeft ook nog een symbolische betekenis; het is de bevestiging dat wij Eén Koninkrijk zijn”, aldus Eurlings. Lovende woorden waren er voor Minister President Eman die vanaf zijn aantreden duidelijk heeft benadrukt samen te willen werken binnen het koninkrijk. Eurlings: “Dat signaal is in zeer goede aarde gevallen bij onze regering en wij hebben respect voor de positieve manier waarop u als Premier van Aruba staat ten opzichte van de samenwerking. Zelf bent u met KLM gaan lobbyen en u heeft hen weten te overtuigen en zie hier het resultaat”. Eurlings gaf ook nog aan dat er nieuwe vormen van samenwerking komen waarbij Aruba en Nederland dichter bij elkaar zullen komen en samen de toekomstige uitdagingen zullen aangaan. Premier Eman sprak van een speciaal moment.

De vluchten van KLM vertegenwoordigen een totaal van 19 duizend additionele zitplaatsen voor Aruba. Maar naast dit aantal, betekent het ook een basis van steun voor het Koninkrijk. “Het is een signaal naar partners dat wij veel meer samen kunnen bewerkstelligen dan dat wij denken. Op het moment dat wij het Koninkrijk benaderen op een constructieve en positieve manier, zien we dat vele deuren voor ons open gaan. De samenwerking wordt verstevigd. Wij zijn van mening dat in dit geval, wij in aanmerking komen voor een “fair Chance”, zeker als het ons betreft. Wij hebben een positieve instelling en een heldere visie voor wat wij samen wensen te realiseren en hoe wij dit kunnen realiseren,” aldus Minister President, Mike Eman. De bewindsman bedankte Minister Camiel Eurlings voor zijn niet aflatende inzet.

KLM’s president directeur Peter Hartman is blij te zien dat KLM zijn vluchten heeft hervat en ook hij wees daarbij op de inzet van Minister President Eman. “Hij heeft ons overtuigd met goede argumenten en het is niet alleen bij argumenten gebleven, we hebben goede afspraken gemaakt.”
Voor meer informatie over Aruba als vakantiebestemming kijk op: www.aruba.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.