>Nieuw: Toy Story Playland

>

Aan het eind van de zomer opent in Disneyland Paris Toy Story Playland, een geheel nieuw themaland in het Walt Disney Studios Park. Dit land geeft de bezoekers het gevoel gekrompen te zijn tot het formaat van een stuk speelgoed. Omringd door Buzz Lightyear, Slinky, Rex en de Groene Stoldaatjes kunnen bezoekers zich wagen aan drie nieuwe attracties in dit themaland.

Mickey en zijn vrienden verwelkomen vanaf 2 april de nieuwste Disney figuren tijdens Disney new generation festival in Disneyland Paris. Bezoekers van alle leeftijden worden tijdens dit festival getrakteerd op shows en parades met de sterren uit de nieuwe generatie Disney animatiefilms, waaronder The Princess and the Frog en Lilo & Stitch. Maar ook de helden uit Disney/Pixar’s , Ratatouille en Monsters & co zijn van de partij.

Disney new generation festival is het vervolg op Mickey’s Magische Jaar. Vanaf 2 april zijn de nieuwe sterren sámen met de klassieke figuren te zien in beide Disney Parken. In het Disneyland Park wordt Prinses Tiana verwelkomd in de parade en verzorgen alle sterren samen de show Disney showtime spectacular vóór het Kasteel van Doornroosje.
In het Walt Disney Studios Park wordt Disney’s Stars ‘n’ Cars uitgebreid met een auto geïnspireerd op de film Ratatouille en kan de bezoeker meegillen met Sulley bij de Monsters Inc. Scream Academy.

Disneyland Paris presenteert met trots haar negende Prinses. Vanaf 2 april landt Prinses Tiana, uit de nieuwe Disney animatiefilm The Princess and the Frog, in het Disneyland Park. Naast Assepoester, Sneeuwwitje, Doornroosje, Ariel, Jasmine, Belle en de Prinsen zijn nu ook Prinses Tiana en haar Prins Naveen te zien op de “Dreams of Romance” paradewagen in Disney’s Once Upon a Dream Parade. De parade stopt een aantal keer op de route, zodat de bezoekers Prinses Tiana én natuurlijk de andere Prinsen en Prinsessen ook persoonlijk kunnen ontmoeten.

Gedurende de dag zijn Prinses Tiana en Prins Naveen ook diverse keren te vinden op Town Square, waar ze graag poseren voor een foto of een handtekening uitdelen. Op bepaalde tijden wordt deze ontmoeting ook nog eens muzikaal begeleid door een Dixieland Band, die muziek speelt geïnspireerd op de film.

De twee bekende ratjes Remy en Emile uit de film Ratatouille maken een culinair entree op wielen in Disney’s Stars ‘n’ Cars in het Walt Disney Studios Park. Hun auto is geïnspireerd op Remy’s liefde voor koken. De auto is de smaakmaker onder de auto’s en is aangekleed met groots keukengerei: potten, pannen en champagneflessen zijn allemaal te vinden op de wagen. Deze smakelijke toevoeging rijdt in de stoet van de andere gethematiseerde auto’s richting het Place des Stars.
Aan het einde van de zomer opent Toy Story Playland, een geheel nieuw themaland in het Walt Disney Studios Park. De belangrijkste ingrediënten van dit land: héél véél speelgoed. Het land is vormgegeven als de achtertuin van Andy, de jonge eigenaar van het speelgoed uit de Toy Story films. Zodra de bezoekers onder een 6 meter hoge Buzz Lightyear door zijn gelopen, merken zij dat ze ook zelf gekrompen zijn tot speelgoedformaat. Niets weerhoudt hen er dan ook van om samen met Woody, Slinky, Rex en de Groene Soldaatjes in Andy’s achtertuin te spelen en drie gloednieuwe attracties te beleven.

De drie nieuwe attracties van Toy Story Playland zijn elk gebaseerd op een andere scène uit de Disney/Pixar Toy Story films.

  • Bezoekers zonder hoogtevrees maken in Toy Soldiers Parachute Drop net als de Groene Soldaatjes een échte parachutesprong. 
  • In Slinky Dog Zigzag Spin probeert Slinky zijn eigen staart te pakken, waarbij hij zijn ‘passagiers’ keer op keer een doldwaze rondrit bezorgt.
  • RC Racer is de spannendste attractie van Toy Story Playland. In deze 25 meter hoge halfpipe achtbaan scheurt de durfal zowel naar voren als naar achteren!

Een artist impression van Toy Story Playland, dat aan het eind van de zomer van 2010 opent.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.