>Prijs voor Frans natuurgebied

>De streek Marais Poitevin, en de waterwegen in het bijzonder, heeft op nationaal niveau het label ‘Grand site de France’ toegekend gekregen. De jury beoordeelde het natuurgebied aan de Franse Atlantische kust positief op het beschermen en herstellen van een kwetsbaar, attractief landschap door middel van o.a. beplanting en het zuiveren van de waterwegen. Daarnaast kreeg het Marais Poitevin hoge cijfers voor duurzame ontwikkeling, zoals het investeren in eco-accommodatie en activiteiten zoals fietsen en kanoën. Het label « Grand site de France » is sinds 2003 in handen van de Staat. Tot vandaag hebben 6 plaatsen de titel « Grand site de France » in ontvangst mogen nemen, het Marais Poitevin is de zevende. Het Marais Poitevin is de eerste attractie van Poitou-Charentes met het label. Het Marais Poitevin heeft jaarlijks 700.000 bezoekers. De consument vindt meer informatie op: www.parc-marais-poitevin.fr

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.