>Site over fietsen in Frankrijk

>Het Frans Bureau voor Toerisme heeft een nieuwe site over fietsen in Frankrijk. De site www.franceguide.com/nl/fietsen wordt 27 februari op de fiets&wandelbeurs in de RAI gepresenteerd. De start van de Tour de France in Nederland zorgt voor extra belangstelling naar fietsvakanties. Het Frans Bureau voor Toerisme springt hier op in met de site vol fietsroutes, tips, nieuws en aanbiedingen.
De site geeft onder andere tips per Franse regio. Zo zijn de noordelijke regio’s populair onder gezinnen. Ze liggen niet ver van Nederland en hebben een ideaal fietsklimaat. Het wordt niet tropisch warm zoals in het zuiden van Frankrijk, maar de zon schijnt wel vaker dan in Nederland. De zuidelijke regio’s zijn (onder wielrenners) bekend van de bergetappes. Bossen voor mountainbikers komen in heel Frankrijk voor.
Niet alleen de Franse natuur is populair onder fietsers. In de steden is het goedkope vervoersmiddel met een opmars bezig. Op de site van het Frans bureau voor Toerisme staan fietsvriendelijke steden, fietsverhuurbedrijven en tips om Parijs op de fiets te overleven.
Het Frankrijkpaviljoen staat met zes departementen op de Fiets- en Wandelbeurs op 27 en 28 februari in de RAI Amsterdam. De standhouders geven tips over goede routes, overnachtingen en activiteiten in de regio. Het informatiepunt van het Frankrijkpaviljoen staat op stand 10E20.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.