>Sterren kijken in Drenthe

>Planetron Cinedome organiseert een sterrenkijkavonden op 6 maart.. Tijdens deze sterrenkijkavond zal worden gekeken naar verre en mysterieuze werelden, waarbij de jeugd actief wordt betrokken. De sterrenkijkavond bestaat uit een live-planetariumvoorstelling in het ruimtetheater over de sterrenhemel van de betreffende avond, een rondleiding naar de sterrenwacht en aansluitend, bij helder weer, gelegenheid om zelf door de grootste professionele telescoop van Nederland te kijken. Er zal dan worden gekeken naar één van de bekendste gasnevels: de Orion-nevel. Deze grote wolk van gas en stof in het sterrenbeeld Orion is een geboorteplaats van sterren. Mocht het echter bewolkt zijn, dan blijft de sterrenkijkavond een avondvullend programma, geschikt voor jong en oud. De jeugd wordt actief betrokken bij de avond, zowel in het theater als bij het kijken door de telescoop. Bij binnenkomst krijgt de jeugd een vragenformulier uitgereikt, waarmee een sterrenkijkmedaille kan worden verdiend. 
De sterrenkijkavonden op 6 maart begint om 20.00 uur. Het Planetron is geopend vanaf 19.30 uur. Reserveren is gewenst. Voor informatie en reserveringen kan contact worden opgenomen met Planetron Cinedome: 0521-593535 of op www.planetron.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.