>Attracties digitaal te bezoeken

>Google Street View is in Nederland uitgebreid met beelden van twintig populaire locaties. Bezoekers kunnen nu 360 graden-beeldmateriaal op straatniveau bekijken van de belangrijkste toeristische trekpleisters en historische plekken in Nederland waaronder de Efteling, de Apenheul, het Binnenhof, Nationaal Park de Hoge Veluwe, Paleis het Loo en de Zaanse Schans. Naast deze attracties kondigt Google aan dat een groot aantal nieuwe steden en dorpen zijn toegevoegd aan Street View, waardoor in totaal nu ongeveer 75.600 kilometer aan Nederlandse wegen is opgenomen in Street View.

Sinds de lancering van Street View in Nederland in maart 2009 heeft Google veel verzoeken gekregen om beroemde Nederlandse hotspots toe te voegen aan de Street View-dienst. Om te bepalen welke bijzondere locaties in beeld gebracht moesten worden, heeft Google in samenwerking met VVV Nederland in augustus 2009 een opiniepeiling onder de Nederlandse bevolking gehouden.
Vandaag voegt Google de Street View-beelden van de volgende populaire attracties toe: de Apenheul, het Archeon themapark, de Aqua Zoo, Avonturenpark Hellendoorn, het Binnenhof, de Dolfinarium, de Efteling, de Kasteeltuinen Arcen, Kinderdijk, Nationaal Park de Hoge Veluwe, het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis het Loo, Scheveningen Boulevard, Slagharen Attractiepark, het Veenpark, de Wereldtuinen Mondo Verde, Walibi, de Zaanse Schans, Zoo Park Overloon en het Zuiderzeemuseum. Ook is daarnaast een groot aantal nieuwe steden en plaatsen toegevoegd aan Street View waaronder Texel, Maastricht, Den Helder, Dronten, Hengelo en Franeker. De beelden van de populaire attracties zijn tevens te bekijken via de speciale Google Street View Gallery.
De beelden van de twintig bijzondere locaties zijn gemaakt door de speciale Google Trike een 114 kilo-zware driewieler fiets, uitgerust met Street View-camera’s. De Trike is ontwikkeld om Street View-beelden te verzamelen van plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn voor de Google Street View-auto.


Susan de Grijp, Product Marketing Manager Google Nederland: “We hebben samen met de VVV en twintig bijzondere locaties in Nederland hard gewerkt om de foto’s die afgelopen zomer gemaakt zijn door de Street View Trike, zo snel mogelijk beschikbaar te stellen in Google Maps. Pretpark-fans, natuurliefhebbers en historici wereldwijd kunnen nu hun favoriete locaties virtueel bezoeken in Street View – en natuurlijk ook de vele mooie steden en dorpen van Nederland virtueel ontdekken.”
Jorrit van der Spek, projectmanager VVV Nederland: “De VVV, die dit jaar haar 125-jarig jubileum viert, staat voor het bevorderen van het toerisme en recreatie in eigen land. Google Street View biedt daarbij een uitstekend platform om de recreant voordat hij naar een bepaalde stad of regio afreist te inspireren. Vanuit de huiskamer kan hij alvast een kijkje nemen bij attractieparken en de toeristische ‘highlights’ van ons land. Een mooiere vorm van vakantievoorpret bestaat er niet.”
Ilse Harmelink, Hoofd Marketing en Communicatie Park de Hoge Veluwe: “Met Google Street View zetten we Park de Hoge Veluwe letterlijk nog beter op de kaart, onze bezoekers zijn voordat zij de Hoge Veluwe binnengaan al virtueel wegwijs gemaakt en weten wat ze kunnen verwachten. Verder kunnen we met Street View ook andere potentiële, internationale bezoekers een impressie geven van onze attracties en de mogelijkheden binnen het park.”
Google heeft een aantal belangrijke maatregelen getroffen om de privacy van Nederlanders te waarborgen in Street View. De dienst bevat alleen beeldmateriaal dat al zichtbaar is vanaf de publieke weg of vanaf plaatsen waar speciaal toestemming voor is gevraagd en maakt gebruik van technologie die gezichten van bezoekers vervaagd weergeeft zodat mensen onherkenbaar zijn. Daarnaast kan iedere gebruiker eenvoudig een verzoek tot verwijdering indienen voor afbeeldingen die zij niet geschikt vinden voor Street View. Dit kan door te klikken op de link ‘Een probleem melden’, die links onderin op elke Street View-foto te vinden is.
Over Google Street View
Google Street View biedt de mogelijkheid steden met 360° panoramafoto’s op straatniveau te bekijken. Street View is in mei 2007 voor het eerst gelanceerd en de immens populaire beelden zijn inmiddels beschikbaar in onder meer de de Verenigde Staten, Japan, Australië, Nieuw Zeeland, Taiwan, Frankrijk, Spanje, Italië, Tsjechië, Zwitserland, Groot-Brittannië, Canada, Portugal, Hong Kong, Macau en Nederland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.