>Boerenleven en natuur in 1 museum

>

>Boerenleven en natuur in 1 museum 9

In het Friese Earnewâld staat sinds een jaar een mooi museum. In het bezoekerscentrum van het Nationaal Park De Alde Feanen kun je niet alleen leren over het leven op de boerderij, maar ook over de natuur die rondom de watersportplaats ligt. Voor volwassenen is er veel informatie, maar ook kinderen kunnen via een aantal quizzen, kijk- en voelkastjes en interactieve spelen het gebied beleven. Daarbij komen niet alleen de dieren en planten, maar ook de ontstaansgeschiedenis, de recreatie en het beheer aan bod. Aan de hand van webcambeelden is er een mogelijkheid om niet toegankelijke plekken in het natuurgebied – zoals de Prinsehôf met haar aalscholverkolonie – te observeren. Rond het museum ligt een laagveengebied van 4000 hectare. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelingen in uitgezet. www.dealdefeanen.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.