>Bouw mee aan grootste zandkasteel

>Paul Ensink meldt dat er op 25 juli aan het strand van IJmuiden een “Nationale Stranddijkendag” gehouden wordt. Hij schrijft zelf: “We kunnen het niet helpen, de strijd tegen het water zit ons Nederlanders in het bloed. Vind je het gek als je in een land leeft dat voor het grootste gedeelte onder het zeeniveau ligt? Dus zit er een Hansje Brinker, een Gieljan Beijen in ons allemaal. Dat wordt vooral duidelijk als we in de zomer een dagje strand doen: waar andere volkeren kuilen graven, zeulen wij emmers, scheppen en ander dijkwaardig materiaal mee.
Goed nieuws voor de 16 miljoen watermanagers die ons land rijk is! Op 25 juli  kunnen ze eindelijk bewijzen wat ze waard zijn. In een ultieme poging het wassende water te bestrijden organiseert Paul Ensink in samenwerking met de gemeente IJmuiden en Paviljoen Noordzee de allereerste editie van  De Nationale Stranddijkendag 2010. Voor het eerst sinds de inpolderingen, de Delta- en Zuiderzeewerken zullen de Nederlanders opnieuw schouder aan schouder staan om gezamenlijk een dijk op te werpen tegen de opkomende vloed. Daarmee graven we de eerste en dus tevens langste stranddijk ter wereld. We streven ernaar te zorgen dat deze recordpoging niet onopgemerkt blijft!”. Paul is te bereiken via: paul@entertainband.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.