>Expositie over stripheld Storm

>Storm, de bekendste creatie van wijlen striptekenaar Don Lawrence, vervult deze maand weer een hoofdrol. Dit keer niet alleen in een nieuw album, maar ook tijdens de tentoonstelling ‘De bronnen van Pandarve’ in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. ‘Indrukwekkend’ en ‘explosief’, zo laat de tekenstijl van de Britse illustrator en striptekenaar Don Lawrence zich kenmerken. Zijn bekendste creatie in Nederland is natuurlijk Storm, een science-fictionreeks over de gelijknamige ruimtereiziger. In samenwerking met de Don Lawrence Collection heeft Het Nederlands Stripmuseum Groningen het initiatief genomen Lawrence te eren met een tentoonstelling over deze geroemde stripheld. Originele pagina’s van Storm, schetsen en imposante blow-ups zullen deel uit maken van deze kleurrijke overzichtstentoonstelling. Tevens zal het werk van de opvolgers van Lawrence, die ook verantwoordelijk zijn voor het nieuwe album, ruimschoots vertegenwoordigd zijn. De tentoonstelling is te bezoeken van 3 maart tot en met 5 september. Meer info: www.stripmuseum.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.