>Keukenhof klaar voor seizoen

>Mevrouw Svetlana Medvedeva, de echtgenote van de president van de Russische Federatie heeft in gezelschap van Prinses Máxima der Nederlanden de 61e editie van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse officieel geopend. Zij was daarvoor uitgenodigd, omdat Keukenhof dit jaar in het teken van Rusland staat. De officiële openingshandeling bestond uit de doop van een tulp. Keukenhof 2010 is voor het pulliek toegankelijk tot en met 16 mei.  De openingsrede werd gehouden door Peter d’Hamecourt, Ruslandkenner en voormalig correspondent van verscheidene media. Op het programma stond voorts een optreden van het Nederlands Dans Theater. In zijn inleiding ging Walter Jansen, voorzitter Raad van Bestuur van Keukenho f, in op een aantal strategische ontwikkelingen op het park. Met name de visie op het totale gebied rond de 32 hectare van de tentoonstelling nadert een definitief plan.
Sinds een aantal jaren staat in Keukenhof een thema centraal, dat onder meer tot uiting komt in een imposant mozaïek. In 2010 is het thema ‘From Russia with love’. Volgens Keukenhof was de keuze voor Rusland niet alleen logisch, maar ook uitdagend. Het reusachtige land is prachtig en mysterieus en kent een bijzonder verleden. De directe aanleiding is, dat Rusland een steeds belangrijker markt is geworden – en in de toekomst gaat worden – voor de export van bollen. Vice versa verwacht Keukenhof steeds meer bezoekers uit het land: in 2009 passeerden ongeveer 9.000 Russische gasten de ingang.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.