>Leren mountainbiken in de Alpen

>Komende zomer grijpen beginnende en ervaren mountainbikers hun kans op gratis professionele begeleiding in het Alpbachtal Seenland (Oostenrijk, Tirol). Vanaf 1 mei worden er begeleide mountainbiketouren inclusief trainingscursus rond de 2.127m hoge Wiedersberger Horn verstrekt. Iedereen kan zich inschrijven. De deelname is gratis op vertoon van de Alpbachtal Seenland Card die alle vakantiegangers automatisch bij aankomst in het dal ontvangen. Met de voordeelkaart kun je ook voor niets met de liften naar de bergtop. Handig voor wie niet graag met de mountainbike klimt, maar liever downhill naar beneden suist.
Bikergruppe Abfahrt Singletrail InneralpbachWie wil, kan deelnemen aan twee begeleide mountainbiketochten en één trainingscursus. Tijdens de training worden gefocust op de techniek om downhill te gaan, zoals de juiste zithouding, het schakelen en remmen. De cursus is een goede basis om vervolgens door de Alpen te fietsen, want het is een heel andere omgeving dan het vlakke Nederland. Het Alpbachtal biedt voor elk wat wils, van routes voor beginners tot gevorderden en van brede geasfalteerde wegen tot uitdagende singletrails. De routes variëren in lengte, hoogtemeters en moeilijkheidsgraad. Alle routes kun je van tevoren online bekijken op www.alpbachatl.at/bike en eventueel gratis als GPS-tocht downloaden. Alpbachtal Seenland heeft in totaal 250km trails en 33 afwisselende routes. Echte kilometervreters kiezen voor de Bike Trail Tirol-route met een lengte van 320 km.
Vorig jaar heeft Alpbachtal Seenland de eerste stappen gezet met de elektronische ‘inclusive’ Alpbachtal Seenland Card. Wegen het grote succes, is de editie voor 2010 uitgebreid met nog meer voordeel, zoals vijfdagen gratis toegang voor kids tot de Juppi’s Kid’s Club en gratis entree voor het Augustiner Museum in Rattenberg.  Daarnaast kunnen alle gasten gratis en onbeperkt gebruik maken van de drie belangrijkste liften van het gebied (Wiedersbergerhornbah in Alpbach, de Reitherkogelbahn in Reith i.A., de Sonnwendjochbahn in Kramsach). Maar de pas biedt ook vrij toegang tot o.m. diverse zwembaden, het openluchtmuseum ‘Tiroler Bauernhöfe’ en geeft recht op veel extra kortingen. De vakantieganger betaalt niets extra’s voor de Alpbachtal Seenland Card en kan zodoende tijdens de vakantie veel geld besparen.
Alpbachtal Seenland, verscholen tussen het Brixental en het Zillertal, is een prima bestemming voor gezinnen met kinderen. Evenals voor de sportieve toerist, die tijdens zijn vakantie actief bezig wil zijn. Vijf prachtige meren, waaronder de drie warmste in Tirol, 900 km wandel- en hiking paden, meer dan 250 km bikertrails, volop outdoor-activiteiten in de bergen en in het water en één van de grootste skateparks in Europa zijn de belangrijkste highlights.
Consumenten vinden meer informatie over Alpbachtal Seenland en de Alpbachtal Seenland Card bij: Alpbachtal Seenland Tourismus, tel. 00 43 5336 600-600, fax 00 43 5336 600-698, email: [email protected] of via de websites www.alpbachtal.at en www.alpbachtal.at/card.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.