>Nederland leert van Zwitserland

>Tijdens de vakbijeenkomst Fietstoerisme in Nederland werden betrokkenen bij fietsrecreatie in Nederland geïnspireerd door fietsinitiatieven uit Europa. De conclusie: Nederland beschikt over een prachtige fietsroutestructuur, zowel landelijk als regionaal. Op het gebied van het vermarkten van de routes is nog winst te behalen. Het Fietsplatform, koepel voor het recreatieve fietsen, maakt zich sterk voor de promotie van Nederland Fietsland, o.a. door een fietsvriendelijk label, een Duitstalige Fietsideeënkaart en vernieuwing van de website nederlandfietsland.nl.
De vakbijeenkomst, georganiseerd door het Landelijk Fietsplatform in samenwerking met de Fietsersbond en de Fiets en Wandelbeurs, belichtte de ontwikkelingen in het toeristische en recreatieve fietsen in het buitenland. Aansprekend is het productaanbod van Zwitserse organisatie  Swiss Trails. Zij bieden fietsers (maar ook mountainbikers, wandelaars, kanoërs en skaters) een uitgebreid arrangementenprogramma, met o.a. bagagevervoer, op alle nationale routes in Zwitserland. Recreanten kunnen opteren voor kant-en-klare arrangementen, maar ook ‘à la carte’ een vakantie op maat samenstellen. De prijsstructuur is helder; het aanbod landsdekkend.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.