>Op vulkaanreis naar IJsland

>21 Maart jl. heeft er op IJsland een vulkaanuitbarsting plaatsgevonden. Wetenschappers hielden al langere tijd de vulkaan, gelegen in Fimmvorduhals, een passage tussen de twee gletsjers Eyjafjallajokull en Myrdalsjokull, in de gaten aangezien zij daar meerdere keren activiteit hadden gemeten.

Naar aanleiding van de eruptie hebben diverse reisorganisaties op IJsland een toer richting de vulkaan ontwikkeld. Via Icelandair Holidays kunnen passagiers tijdens het boeken van een van de vele arrangementen als extra service een vulkaantoer boeken. Deze 6-uur durende excursie wordt uitgevoerd door Reykjavik Excursions en vertrekt dagelijks om 18.00. Toeristen kunnen zo op veilige afstand de kracht van de natuur met eigen ogen aanschouwen.

Voor reizigers naar IJsland is er geen reden om zich ongerust te maken. Er zijn restricties om het gebied in de buurt van de vulkaan te betreden en men dient zich op de hoogte te stellen van de wegen die open zijn. Doel is echter wel om toeristen tot op zekere hoogte toe te laten om dit spektakel te ervaren. Het is onduidelijk hoe lang de vulkaan nog actief blijft, maar gezien de stabiele situatie verwachten wetenschappers dat de vulkaan nog weken en misschien wel maanden actief blijft. www.icelandair.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.