>Panterjong mag naar buiten

>

>Panterjong mag naar buiten 9 
© Foto Dierenpark Emmen/Rob Doolaard

Nu het voorjaar voor de deur staat, mag het jonge pantertje van Dierenpark Emmen eindelijk naar buiten. Na haar geboorte in augustus 2009 is het jong binnen gebleven, om moeder Vavuniya de gelegenheid te geven haar meisje in alle rust groot te brengen. In het binnenverblijf zag het pantertje lange tijd vrijwel alleen de vaste verzorgers. Kennismaken met bezoekers en de buitenlucht was er nog niet bij. Om te voorkomen dat het jong zou schrikken als ze voor het eerst naar buiten gaat, hebben de verzorgers haar getraind door haar beetje bij beetje nieuwe indrukken te laten opdoen. En met succes! Door het goede gedrag te belonen, voelde het jong zich steeds meer op haar gemak en durfde voor de ogen van bezoekers voorzichtig het buitenverblijf in te lopen. Met de vertrouwde verzorger in de buurt is het voor haar inmiddels rennen en spelen geblazen, maar ook zonder begeleiding durft de kleine steeds meer.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.