>Pasen? Dan vliegen we naar Spanje

>Pasen valt dit jaar in het eerste weekend van april. Online vliegticketaanbieder vliegwinkel.nl analyseerde de populairste bestemmingen voor het paasweekeinde. Europa is het meest in trek. 62% van de reizigers vliegt naar een bestemming in Europa, een stijging van 5% ten opzichte van het paasweekeinde 2009.
De top-10 van Europa wordt aangevoerd door Spanje, nipt gevolgd door Italië. Turkije is op de derde plaats een stuk populairder dan een jaar ervoor, ten koste van Groot-Brittannië en Frankrijk. Opvallende stijger is Griekenland met een vijfde positie. Vorig jaar stond dit land nog op positie 10 bij vliegwinkel.nl. Nieuwkomer in de top-10 is Zweden.

Vliegwinkel.nl Europa Pasen top-10

1. Spanje (1)
2. Italië (3)
3. Turkije (5)
4. Groot-Brittannië (2)
5. Griekenland (10)
6. Duitsland (6)
7. Frankrijk (4)
8. Zweden (nieuw)
9. Portugal (7)
10. Oostenrijk (9)

NB: de positie van Pasen 2009 staat tussen haakjes.

De vliegwinkel.nl ‘Europa Pasen top-10’ is gebaseerd op de vliegticketreserveringen die gemaakt zijn in de periode 1 januari t/m 21 maart 2010.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.