>Roofvogeldemonstraties op Keukenhof

>In het seizoen 2010 worden er op Keukenhof demonstratievluchten met roofvogels gegeven. Met een unieke verzameling roofvogels wordt getoond hoe deze vogels in het wild leven en vliegen. De roofvogeldemonstraties worden verzorgd door De Valk Roofvogels uit Lunteren. Er wordt tijdens deze 45 minuten durende demonstraties gevlogen met zo’n 15 verschillende soorten roofvogels en uilen. Een unieke show in Europa, omdat er met veel verschillende en exclusieve soorten vogels gevlogen wordt. Regelmatig worden er gasten uit het publiek gevraagd assistentie te verlenen aan de valkenier. Zij krijgen een handschoen aan en laten daar een roofvogel op landen. Of draaien een valk een loer of rennen met een nepkonijn voor een roodstaartbuizerd. De roofvogeldemonstraties zijn niet alleen spannend en spectaculair, maar ook leerzaam. Nieuw i s 2010 is dat er met twee of drie valken tegelijkertijd wordt gevlogen. De valken jagen dan samen op een prooi(loer). De valken schren door de lucht en duiken voor de neus van het publiek op de loer(nepprooi).
Op een leuke en spontane manier komen o.a. de verschillen tussen roofvogels en uilen aan het licht, waarna zij hun vlucht zullen laten zien. De roofvogels die op Keukenhof  vliegen zijn Slechtvalk, Amerikaanse Torenvalk, Europese Torenvalk, Roodstaartbuizerd, Kerkuil, Maleise Bosuil, verschillende Oehoes, waarvan één met een spanwijdte van bijna 2 meter, indrukwekkende en zeldzame  arenden, zoals de chiliarend en de batteleur arend en 4 Amerikaanse haviken die tegelijk los vliegen. Ook wordt er weer gevlogen met nieuwe vogels, zoals een kuif Seriema, Steenarend of wel Golden Eagle, Hole Kiekendief. .  

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.