>Wiet-doolhof bij Duits klooster

>Het Duitse softdrugsbeleid is weliswaar iets minder liberaal dan dat van Nederland, maar uitgerekend een klooster komt met een geestverruimende primeur: een wiet-doolhof. Toegegeven: echt ‘high’ zullen bezoekers het doolhof niet verlaten, want de hennepplanten die binnenkort voor deze bijzondere attractie worden gezaaid bevatten weinig van de werkzame psychoactieve stof THC (tetrahydrocannabinol). Overigens is wel bewezen dat cannabis een positief effect heeft op het geheugen – wat natuurlijk zou kunnen helpen bij het terugvinden van de weg. Het 1,3 ha grote labyrinth bevindt zich binnen de muren van het voormalige klooster Wöltingerode bij het stadje Vienenburg in de Harz. Tegenwoordig is hier een hotel gevestigd. Sinds kort brengt de huisstokerij een speciale henneplikeur in de handel, de knalgroene Hänfling.
Al eeuwenlang doet hennep dienst als medicijn of als grondstof bij de productie van textiel, touw en andere vezelproducten. Het wietdoolhof, dat vooral deze nuttige kanten van de plantjes belicht, is van 9 juli t/m 19 september in het weekend geopend.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.